PMYO - BEKÇİ - PAEM - POMEM Parkur Hazırlık

Telefon İle Ulaşın

+05546439202

E-Mail Adresimiz

[email protected]

2018 PMYO ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK? TYT PUANI NE OLACAK?

2018 PMYO ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK? TYT PUANI NE OLACAK?

2018 PMYO İçin TYT Puanı İstenebilir?

2018 PMYO ÖĞRENCİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK? TYT PUANI NE OLACAK?

 
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde YÖK üniversitelere geçişte yeni bir sınav sistemine geçildiğini duyurdu. Bu sınav sisteminin adı YKS. YKS sınavı tek bir günde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde yapılacak. Sabahtan yapılacak oturumdaki bu sınavın sonucunda adayların Temel Yeterlilik Testi Puanı (TYT-Puanı) belirlenecek. Önlisans düzeyinde öğrenim görmek isteyen adaylar TYT sınavından aldıkları puanla tercih yapacaklar.
2018 Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO)’nın hangi puan türünden baraj belirleyeceği henüz netlik kazanmadı ancak tahminlerimize göre polis okullarına girişte TYT puanı esas alınacak.

Polislik İçin Kaç TYT Puanı Almak Gerekiyor?

Sınava başvuran bütün adaylar TYT oturuma girmek zorundalar.  TYT uygulandıktan sonra öğlen arası verilecek ve öğleden sonra  adaylara ikinci oturum uygulanacak.  Önlisans yani 2 yıllık üniversite tercih edebilmek için TYT-Puanı en az 150 olması gerekiyor. Temel Yeterlilik Testi Puanı 150’nin altında olan adaylar tercih yapamayacaklar. Temel Yeterlilik Testi Puanı 180 ve üzeri olan öğrenciler ise lisans programlarını (4 yıllık üniversiteler) tercih etmeye hak kazanacaktır.  Temel Yeterlilik Testi Puanı 200 ve üzeri olan adayların puanları tam 2 yıl  boyunca geçerli olabilecektir. Adaylar dilerlerse bir sonraki sene sınava tekrar girerek sınavlarını yükseltebilirler.
Polis okullarının şu an için kaç TYT puanı istedikleri kesin değil ancak bizim tahminlerimize göre PMYO baraj puanı 220-250 puan aralığında olacaktır.

2018 YKS – YTY Ne Zaman Yapılacak?

Sınavların Ramazan Bayramının akabinde 23-24 Haziran 2018 tarihinde uygulanması planlanmaktadır. PMYO için TYT sınavından alınan puan kadar spor parkurunda yaptığınız derecede önemlidir. Eğer daha önce spor parkuru ile ilgili herhangi bir çalışma yapmadıysanız aşağıda bulunan spor parkuruna hazırlık rehberini okuyarak çalışmalara başlayabilirsiniz. PMYO ve POMEM parkuru ile aynıdır.

Peki PMYO alımları bu değişimden nasıl etkilenecek? PMYO adayları 2018 için neler yapmalıdır?

 
Sevgili gençler. PMYO ön başvurusu için baraj puanı sisteminin devam edeceğini düşünüyoruz. Yeni gelecek olan sınav sistemi, PMYO ön başvurusu için baraj ölçeği olarak kabul edilecektir.
Muhtemelen, sayısal, sözel ve eşit ağırlık türlerinden herhangi birinden, belirlenen baraj puanını geçen kişiler PMYO sınavlarına girme hakkı kazanacaklardır. Baraj puanı olmadan PMYO başvurusu yapma ihtimali yoktur. Baraj puanı olmadan başvuru demek, yüz binlerce kişinin PMYO sınavlarına gireceği anlamına gelir. Bu kadar büyük bir topluluğu sınavlara tabi tutmak, polis okullarının kapasitesini aşacaktır.
PMYO sınavları, yani ön sağlık taraması, fiziki yeterlilik parkuru ve sözlü mülakat ise aynen devam edecektir.
Yeni sistemin uygulama tarihi henüz belli değil. Bu nedenle 2018 PMYO ön başvurularının ve diğer sürecin ne zaman olacağı konusu ilerleyen zamanlarda belli olacak. Yeni sınava göre PMYO süreci yeniden şekillenecek, belki de yaz aylarına kayacaktır.
Bu süreçte, PMYO hedefleyen gençlerin izlemesi gereken süreç aslında çokta değişmedi. Gelecek olan sınavdan en yüksek puanı almaya çalışmak ve FİZİKİ YETERLİLİK PARKURUNA hazırlanmak.
 Özetlersek;

2018 PMYO Polis Adayı Alım Süreci

 
  • Yeni sınav sisteminin uygulanması.
  • Adayların puanlarının açıklanması.
  • Puan türlerinden herhangi birinden, PMYO baraj puanını geçen adayların internetten ön başvuru yapmaları.
  • Ön başvuru sonucu adayların okullara davet edilmesi.
  • Okullarda evrak teslimi, ön sağlık taraması, fiziki yeterlilik parkuru ve sözlü mülakatların uygulanması
  • Kazanan ve yedek adayların açıklanması.
  • Okulların açılması, intibak süreci, sağlık raporları alınması, yedek planlamaların yapılması.