PMYO - BEKÇİ - PAEM - POMEM Parkur Hazırlık

Telefon İle Ulaşın

+05546439202

E-Mail Adresimiz

[email protected]

POMEM ÖN SAĞLIK ŞARTLARI

POMEM ÖN SAĞLIK ŞARTLARIPOMEM ÖN SAĞLIK ŞARTLARI
* Ön sağlık şartları Pomem ön sağlık testi aşamasında; seyrek saçlar ve çok açık olmayan saçlar öğrenciliğe kabul edilir. Kelliği çok olanlar kabul edilmez. (Hamilton skalası)
* Pomem ön sağlık testi aşamasında; yüzde 5 metreden bakıldığında eşkâl belirleyici nitelikte olabilecek izi olanlar elenir.
* Pomem ön sağlık testi aşamasında; yarık damak ve yarık dudak mevcudiyeti veya ameliyatlı olanlar elenir.
* Pomem ön sağlık testi aşamasında; renk körlüğünün muayene edilmesi kısmi veya tam renk körlüğü var ise elenir.
* Pomem ön sağlık testi aşamasında; gözde göz kapağı düşüklüğü, şaşılık, irislerdeki renk farklılığı, göz kapağına ait ameliyat bulgusu ve benzeri durumları tespit edilenler elenir.
* Pomem ön sağlık testi aşamasında; kulakta eşkâl belirleyici ya da fonksiyon kaybına sebep olacak nitelikte şekil bozuklukları olanlar elenir.
* Pomem ön sağlık testi aşamasında; kekemelik ya da benzeri konuşma bozukluğu olanlar elenir.
 *Pomem ön sağlık testi aşamasında; ağız ve diş sağlığı; Bu sisteme ait konjenital anormali, kronik ve ilerleyici hastalığı işlevsel konuşma bozukluğu olanlar elenir. 20 yaş dişleri hariç en fazla 5 ve 5den fazla eksikliği olan adayların elenir. 5 ve 5’ten fazla eksikliğini sabit protezle yaptıran adaylar elenir.
 *Pomem ön sağlık testi aşamasında; ortodonti (tel) tedavisi olanlar kabul edilir. Ön dişler sağ üst 1, 2, 3 – sol üst 1, 2, 3 – sağ alt 1, 2, 3 – sol alt 1, 2, 3 eksiksiz ve protezsiz olacak. Ön dişlerde eksik ya da protezle düzeltme tespit edildiği takdirde adaylar elenir.
* Pomem ön sağlık testi aşamasında; boyunda tiroit ameliyatına bağlı iz varsa kişi elenir.
*Pomem ön sağlık testi aşamasında; solunum ya da dolaşım sistemine ait geçirilmiş ameliyat izi barlığında elenir.
*Pomem ön sağlık testi aşamasında; göğüs ya da sırtta kendi kendine zarar vermesi sonucu veya isim ya da şekil çizmek yoluyla oluşmuş izler olanlar elenir.
*Pomem ön sağlık testi aşamasında; göğüs kafesine ait gözle görülebilir ileri derecedeki şekil bozukluğu olanlar elenir.
*Pomem ön sağlık testi aşamasında; kambur olanlar elenir.
Pomem ön sağlık testi aşamasında; her iki kol, ön kol ve parmaklarda fonksiyon kaybı, şekil bozukluğu, kısmi ya *da tüm uzuv kaybı, uzunluk kısalık olanlar elenir.
Pomem ön sağlık testi aşamasında; kollarında ve ellerde kendi kendine zarar verme sonucu veya isim ya da şekil çizmek yoluyla oluşmuş izlerin ve tırnak yeme alışkanlığı olanlar elenir.
*Pomem ön sağlık testi aşamasında; yazlık üniforma giyildiğinde açıkta kalan yerlerde 5 metreden eşkâl belirleyici olduğu tespit edilen her türlü izi olanlar elenir.
*Pomem ön sağlık testi aşamasında; vücudunun herhangi bir yerinde cilt üstü veya altında metal cisim taşıyanlar elenir (piercing, çivi vs. materyal).
*Pomem ön sağlık testi aşamasında; her iki uyluk, diz, bacak, ayaklarda kendi kendine zarar verme sonucu isim ya da şekil çizmek sonucu oluşmuş izleri olanlar elenir.
*Pomem ön sağlık testi aşamasında; vücudun neresinde olursa olsun her türlü kalıcı dövme ve benzeri kalıcı uygulamaları olanlar elenir.
*Pomem ön sağlık testi aşamasında; tüm vücuda bakılarak cilde ait kronik ve ilerleyici hastalığı olanlar elenir. (psöryazis, vitiligo vb.)
* Pomem ön sağlık testi aşamasında; vücutta veya ellerde tremoru olanlar elenir.
*Pomem ön sağlık testi aşamasında; kuruldaki psikolog, doktor ve diğer üyeler, adayın mülakat sırasında verdiği cevapların, beden dilinin, mimik ve jestlerinin herhangi bir psikolojik-patolojik belirtisi olup olmadığının değerlendirilmesi, ileri tetkik gerektirmeyen basit muayene ile saptanıp, gözle görülebilen uzuvların fonksiyon kaybı, şekil bozukluğu, hastalık sekelleri, geçirilmiş ameliyat izleri ile ilgili bulguları tüm vücut üzerinde araştırılıp tespit edilmesi sorumluluğunu taşımaktadırlar.